Den økede islamfobien


Gjennomsnittlig har det blitt angrepet minst en moske hver måned i Sverige. Angrepene blir kalt for et attentat, og ikke for terror. Foreløpig er det ingen som vet hvem som er bak disse angrepene, men det vi vet er at det er et angrep mot hele samfunnet, og ikke bare muslimer.

Skrevet av Hossam Belkilani

Islamfobien har startet å utvikle seg fra stygge kommentarer på nettaviser og sosiale medier til angrep må religiøse mål. 2014 har det vært et trist år for Sverige, men for oss også. Rundt 13 moskeer har blitt angrepet, dette er ca. 1 moske per måned. I desember har det blitt angrepet 3 moskeer i en uke. Dette er veldig bekymringsfullt. Jeg mener at Norge er et trygt land å bo i, men vi må være redde for at slike angrep kan skje i vårt land, Norge. Vi alle må ta dette på alvor, og myndighetene, politiet, politikere, PST, media, journalister, og skribenter har et ansvar for å bekjempe ekstremismen og rasismen i Norge. Vi sammen må opprettholde tryggheten og sikkerheten i vårt samfunn.

Rasisme mot Islam og muslimer kan være forskjellig, enten det er at en kvinne med hijab eller niqab som blir sett stygt på, og i flere tilfeller angrepet fysisk, kun på grunn av tildekningen hennes. Kun på grunn av at hun tildekker seg selv, og sin egen kropp, så skal hun bli sett på? Skal hun ikke ha rett til å studere, eller jobbe? Er det virkelig et slikt samfunn vi ønsker at Norge skal utvikle seg til? Å diskriminering av kvinner som har valgt å tildekke seg?

Jeg vil minne alle oss at et angrep mot religiøse eller ikke religiøse mål, er et angrep på hele samfunnet. Uansett om det gjelder, kirker, moskeer, synagoger, offentlig eller private bygg. Vi må heller ikke glemme hva terrorangrepet 22.juli.2011 lærte oss, og et sitat som har vært i leppene til hver og en av oss: «Om én mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise sammen«. Husker vi da 50 000 personer samlet seg foran Oslos Rådhus, med blomster bæret opp? Det var ingen annet enn vår tilknytning til dette landet som samlet oss, ved siden av hverandre. Du ser rundt deg, folk med forskjellige bakgrunn, forskjellige farger osv. Det som samlet oss var kjærlighet til dette landet her, og ingen kan kutte båndet som vi er knyttet sammen i.

Jeg vil avslutte denne kronikken med et sitat som jeg nettopp skrev ovenfor: «Om én mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise sammen«.

Reklamer

3 kommentarer om “Den økede islamfobien

  1. Når skipet synker, så begynner rottene å svømme. Når rottene kommer til land, så må de utryddes raskt før de sprer seg og ødelegger alt. Vi er nå midt i en invasjon, rottene strømmer over grensa inn til Norge. Vi har ingen annen mulighet enn å utrydde de og jage de tilbake. Det finnes ikke plass for muslimske terrorister i Norge. Dette er ikke islam-fobi, dette er en nordmann som er glad i landet sitt og som ser hva dere muslimer gjør. Dere ødelegger alt, alle steder dere kommer til. Lenge leve Norge! Død over islam og alle muslimer!!

  2. Vi er små, vi er få og det vil vi ta vare på. Lenge leve Norge! Muslimene må gå.

  3. Dere muslimer er nødt til å forstå èn enkel ting; nordmenn liker ikke religion. For dere er religion hele livet deres, religion kontrollerer alt dere gjør. For meg er religion en vits og jeg hater alle typer religion. Så dere får aldri respekt for religion i Norge, fordi det betyr ingenting for nordmenn flest. En annen ting dere må prøve å forstå; i Norge så er religion privat. Det er noe man driver med hjemme. Det er veldig frekt gjort å ta med seg religionen sin ut i det offentlige.

    Ser dere problemet?? Dere lever for religion og dere har den med dere hele tiden. Så nordmenn oppfatter dere som halvgale og veldig frekke. Jeg ler av dere og tar dere aldri seriøst, fordi dere oppfører dere så latterlig. Husk at religion ikke er viktig i Norge, vi driter i det. Og hvis jeg måtte be til en Gud, så ber jeg til Odin. Ikke Mohammed den pedofile voldtektsmannen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s